NYHET

SENASTE NYHETERNA

Pressmeddelanden

Kontakta Oss

Förbättra stödet till regnbågsfamiljer

maj 2, 2021 | Nyheter

Idag på regnbågsfamiljernas dag skriver förbundsordförande Magnus Kolsjö och förste vice förbundsordförande Rasmus Ericsson på QX Opinion om vikten av att ge ett bättre stöd till regnbågsfamiljer. Okunskapen om regnbågsbarn är utbredd och betydande hos såväl myndigheter som politiker. Därför presenterar vi idag fyra förslag på åtgärder.

Öppna Kristdemokrater vill lyfta upp barnperspektivet när det kommer till regnbågsfamiljer. Det är av största vikt att regnbågsbarn precis som barn till heterosexuella par får samma möjligheter till stöd vid utsatthet för brott samt vid bevittnade av brott. Och att de får samma stöd och möjligheter i välfärden, både i Sverige och inom EU. Så ser det inte ut idag.

Läs hela artikeln på QX Opinion.

FLER NYHETER

Öppna Kristdemokrater på Almedalsveckan

Öppna Kristdemokrater på Almedalsveckan

Den 4 till 7 juli är det Almedalsveckan. Öppna Kristdemokrater arrangerar tre lunchseminarier under veckan. Seminarierna kommer hållas digitalt och sändas live på Facebook. De kommer också finnas tillgängliga att titta på efteråt.  Dela gärna...

Maria Hansson lämnar Öppna Kristdemokraters förbundsstyrelse

Maria Hansson lämnar Öppna Kristdemokraters förbundsstyrelse

Maria Hansson har idag entledigats från uppdraget som andra vice förbundsordförande för Öppna Kristdemokrater. - Jag blev som förbundsordförande under morgonen idag den 3 november informerad av Maria Hansson om att hon under sin tid i RFSL...

QX: ”Kommuner och myndigheter ska inte gå i Prideparader”

QX: ”Kommuner och myndigheter ska inte gå i Prideparader”

I samband med bildandet av föreningen Öppna Kristdemokrater så intervjuade Mathilda Thorén på tidningen QX Magnus Kolsjö som föreslagits bli ordförande för Öppna Kristdemokrater. QX skrev bland annat att det är en historisk helg som ligger framför...