NYHET

SENASTE NYHETERNA

Pressmeddelanden

Kontakta Oss

QX: ”Kommuner och myndigheter ska inte gå i Prideparader”

nov 8, 2019 | Nyheter

I samband med bildandet av föreningen Öppna Kristdemokrater så intervjuade Mathilda Thorén på tidningen QX Magnus Kolsjö som föreslagits bli ordförande för Öppna Kristdemokrater.

QX skrev bland annat att det är en historisk helg som ligger framför Magnus Kolsjö då partiet kommer ta första steget till att få ett eget hbt-förbund. (Q:et hoppar de över och Kolsjö menar att det är vänsterladdat).

– Det här är frågor som jag brinner för och har arbetat med inom KD under en lång tid. År 2000 skrev jag min första debattartikel om hbt-frågor inom partiet och nu, 19 år senare, blir det äntligen något konkret.

Att KD nu ska få ett hbt-förbund menar Kolsjö kommer leda till att partiet får ett tydligt forum för att utveckla tankar och ta ställning i hbt-frågor utefter en ”kristdemokratisk idétradition”.

Läs hela artikeln på qx.se

FLER NYHETER

Öppna Kristdemokrater på Almedalsveckan

Öppna Kristdemokrater på Almedalsveckan

Den 4 till 7 juli är det Almedalsveckan. Öppna Kristdemokrater arrangerar tre lunchseminarier under veckan. Seminarierna kommer hållas digitalt och sändas live på Facebook. De kommer också finnas tillgängliga att titta på efteråt.  Dela gärna...

Förbättra stödet till regnbågsfamiljer

Förbättra stödet till regnbågsfamiljer

Idag på regnbågsfamiljernas dag skriver förbundsordförande Magnus Kolsjö och förste vice förbundsordförande Rasmus Ericsson på QX Opinion om vikten av att ge ett bättre stöd till regnbågsfamiljer. Okunskapen om regnbågsbarn är utbredd och betydande...

Dagen: Kristdemokraterna på väg att få hbt-vänligt förbund

Dagen: Kristdemokraterna på väg att få hbt-vänligt förbund

Tidningen Dagen skriver om Öppna Kristdemokrater inför det konstituerande mötet i Umeå den 9 november. Nätverket Öppna kristdemokrater ska under KD:s stundande riksting bilda en förening, med siktet inställt på att bli ett eget förbund inom...