PERSONUPPGIFTER

OM OSS

STYRELSE

STADGAR

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER

VEM ANSVARAR FÖR PERSONUPPGIFTERNA

Ansvarig för Öppna Kristdemokraters hantering av personuppgifter är Öppna Kristdemokraters styrelse. För frågor om hur dina personuppgifter behandlas eller för att begära rättelse eller borttagning av personuppgifter, kontakta Öppna Kristdemokrater via kontaktformuläret på denna webbplats.

VILKA PERSONUPPGIFTER SAMLAS IN OCH VARFÖR

MEDLEMSKAP

När du blir medlem hos oss ber vi dig uppge ditt för- och efternamn, personnummer och telefonnummer samt din adress och e-postadress. Vi använder dessa uppgifter för att kunna hålla kontakt med dig, för att hålla vårt medlemsregister uppdaterat och för att kunna säkerställa vilka medlemmar vi har så att vi kan ge korrekt information till bidragsgivare.

Om du väljer att avsluta ditt medlemskap så raderar vi dina uppgifter. Om du missar att betala medlemsavgiften så raderar vi dina uppgifter 18 månader efter det att du senast betalade medlemsavgift. Om du blir utesluten ur Öppna Kristdemokrater raderar vi dina uppgifter efter det att uteslutningen slutat att gälla.

GÅVOR

Om du ger en gåva för att stödja Öppna Kristdemokrater sparar vi uppgifter om ditt namn, e-postadress, belopp som du gett som gåva samt vilken betalmetod du använt. Detta gör vi för att kunna fullgöra de lagkrav som finns för politiska donationer.

KOMMENTARER

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden. Kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

Kommentarer från besökare kan kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

KONTAKTFORMULÄR

Om du använder kontaktformuläret så sparas de uppgifter du fyller i där så som namn, e-postadress och ärende tills dess din fråga är färdigbehandlad. Anonymiserade uppgifter från din kontakt med oss kan sparas för statistiska ändamål.

WEBBPLATSENS AKTIVITETSLOGG

Webbplatsen skapar och lagrar en aktivitetslogg som registrerar ip-adress och i de fall en person lämnar kommentarer även användarnamn och e-postadress. Information lagras primärt i 30 dagar och sedan i form av en säkerhetskopia i ett år. Information i säkerhetsloggarna kan inte raderas av säkerhetsskäl.

KAKOR

Vi använder enhetsidentifierare för att anpassa innehållet och annonserna till användarna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar även sådana identifierare och annan information från din enhet till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med. Dessa kan i sin tur kombinera informationen med annan information som du har tillhandahållit eller som de har samlat in när du har använt deras tjänster. Du godkänner våra kakor vid fortsatt användande av vår webbplats.

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i kakfiler. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa kakfiler gäller i ett år.

Kakor är små textfiler som kan användas av webbplatser för att göra en användares upplevelse mer effektiv.

Lagen säger att vi får lagra kakor på din enhet om de är absolut nödvändiga för att kunna använda den här webbplatsen. För alla andra ändamål krävs ditt medgivande.

Denna webbplats använder olika typer av kakor. Vissa kakor placeras ut av tredjepartstjänster som visas på våra sidor.

Du kan ändra eller dra tillbaka ditt samtycke till kakor på vår webbplats.

INBÄDDAT INNEHÅLL FRÅN ANDRA WEBBPLATSER

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda kakfiler, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

VILKA VI DELAR DINA DATA MED

Dina personuppgifter kan komma att lämnas ut för behandling av våra it-leverantörer. I Övrigt delar vi inte med oss eller säljer dina personuppgifter vidare till utomstående parter utan din tillåtelse förutom när det krävs för att vi ska kunna fullgöra de lagkrav som finns.

VILKA RÄTTIGHETER DU HAR ÖVER DINA DATA

Om du har skrivit några kommentarer på denna webbplats, prenumererat på nyhetsbrevet eller gett en gåva kan du begära ett utdrag med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsskäl.

VART VI SKICKAR DINA UPGIFTER

Vi försöker i så stor utsträckning som möjligt lagra och hantera personuppgifter inom EU/EES. I de fall personuppgifter behandlas utanför EU/EES strävar vi efter att göra det på ett sådant sätt att det antingen finns ett beslut från kommissionen om att tredjelandet ifråga säkerställer en adekvat skyddsnivå eller lämpliga skyddsåtgärder, i form av standardavtalsklausuler eller bindande företagsinterna regler som säkerställer att dina rättigheter skyddas.

ÖVERFÖRING AV PERSONUPPGIFTER TILL USA

Öppna Kristdemokrater använder leverantörer med juridisk hemvist i USA. Vi använder oss av Facebook, Google, Incsub, Microsoft och Twitter. 

Detta innebär att personuppgifter kan komma att överföras till USA och att amerikanska myndigheter kan begära att få ta del av dem. Om en sådan begäran görs är det inte säkert att du eller Öppna Kristdemokrater kommer att få information om det. Varken du eller Öppna Kristdemokrater kommer heller kunna invända mot att personuppgifter lämnas ut till amerikanska myndigheter som begär det. 

YTTERLIGARE INFORMATION

MYNDIGHET FÖR INTEGRITETSSKYDD

Om du har några klagomål över vår hantering av dina personuppgifter ska du vända dig till Datainspektionen som är den svenska myndigheten för integritetsskydd.