PRESSMEDDELANDE

SENASTE NYHETERNA

Pressmeddelanden

Kontakta Oss

Kristdemokraterna får HBT+organisation

nov 9, 2019 | Pressmeddelande

I samband med Kristdemokraternas riksting i Umeå bildades idag Öppna kristdemokrater, kristdemokraternas hbt+organisation. Öppna Kristdemokrater kommer att arbeta tillsammans med Kristdemokraterna och partiets associerade förbund för att öka kunskapen om och förbättra livsvillkoren för hbt+personer. Öppna Kristdemokrater satsar på att med tiden själva bli ett associerat förbund till partiet. 

Jag ser fram emot att få arbeta tillsammans med den nyvalda styrelsen och våra medlemmar för att forma en kristdemokratisk politik för de utmaningar som fortfarande idag möter hbt+personer i vår vardag. Jag hoppas också att vi som organisation kan vara ett stöd och bidra med kunskap till Kristdemokraternas partiavdelningar, distrikt och förtroendevalda runt om i landet.

Det säger Magnus Kolsjö, nyvald ordförande för Öppna Kristdemokrater. 

Till styrelse för Öppna Kristdemokrater valdes 

Ordförande: Magnus Kolsjö
Vice ordförande: Rasmus Ericsson
Ledamöter: Ewa-Lotta Mattiasson, Maria Hansson och Sara Bystam
Ersättare: Anne-Sophie Sriwong, Nenna Zithrine och Malte Andersson.

Maria Hansson kommer vara politisk talesperson för Öppna Kristdemokrater och Rasmus Ericsson kommer att vara internationell- och europapolitisk talesperson. Magnus Kolsjö kommer att vara talesperson för frågor som rör Öppna Kristdemokrater som organisation. 

Media:
Bild på Magnus Kolsjö
Öppna Kristdemokraters logotype

Kontakt:
Magnus Kolsjö
Ordförande för Öppna Kristdemokrater
076-322 63 65

FLER PRESSMEDDELANDEN

Öppna Kristdemokrater gör skillnad 

Öppna Kristdemokrater gör skillnad 

Idag presenterar RFSL sin valrapport där de undersökt partiernas inställning till hbt+reformer. Under den gångna mandatperioden placerar sig Kristdemokraterna på en delad fjärdeplats. Det är oerhört glädjande att se resultatet av RFSL:s undersökning. Den visar att Öppna Kristdemokrater gör skillnad.

Bra om informationsplikten för hiv-positiva avskaffas

Bra om informationsplikten för hiv-positiva avskaffas

Idag har socialutskottet föreslagit att riksdagen ska be regeringen se över informationsplikten för hiv-positiva.  Öppna Kristdemokrater krävde tillsammans med de andra riksdagspartiernas hbt+organisationer redan 2016 att smittskyddslagen ses över...

European Center-Right LGBT+ Alliance kräver ny hbt+agenda

European Center-Right LGBT+ Alliance kräver ny hbt+agenda

Öppna Kristdemokrater gratulerar tillsammans med våra europeiska partivänner i European Center-Right LGBT+ Alliance den nyvalda EU-kommissionen och uppmanar den att anta en heltäckande och ambitiös hbt+agenda. Hbt+agendan måste inkludera fyra...

PRESSKONTAKT

MAGNUS KOLSJÖ

MAGNUS KOLSJÖ

FÖRBUNDSORDFÖRANDE

Telefon: 076-322 63 65
E-post: magnus.kolsjo@oppnakristdemokrater.se

RASMUS ERICSSON

RASMUS ERICSSON

FÖRSTA VICE FÖRBUNDSORDFÖRANDE

MARIA HANSSON

MARIA HANSSON

ANDRA VICE FÖRBUNDSORDFÖRANDE